Pandemi Dönemi Okula Dönüş Faaliyetleri

COVID-19 hastalığının pandemi şeklinde devam ettiği bugünlerde, ülkemizde normalleşme süreci başlamıştır. Okulumuz da bir köy okulu olarak bu süreçte haftanın beş günü eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu normalleşme sürecinde  Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının aldığı kararlar doğrultusunda okulumuzda gerekli önemler alınmakta ve tedbir faaliyetleri yürütülmektedir.

Okulumuzun güvenli ortamını yeni koşullar altında da sağlamak ve sürdürmek amacıyla uygulamış olduğumuz faaliyetler:

• Okula yapılan tüm girişlerde ateş ölçümü yapılmaktadır.

09-11-2020

• Okula girişlerde temassız alkol bazlı el antiseptiği kullanımı yapılmakta ve istenilen zamanlarda kullanılması için

koridorlarda dezenfektan bulunmaktadır.

09-11-2020

• Okul temizlik planına uygun olarak masalar, kapı ve pencere kolları,  elektrik düğmeleri, akıllı tahta yüzeyleri, sandalye

kolları gibi gün içinde çok sayıda temas edilen yüzeyler günde en az iki kere temizlenir.

09-11-2020

• Okul koridoru, bekleme alanları, okul bahçesi fiziksel mesafe kuralarına göre yeniden düzenlenmiş ve işaretlenmiştir.

09-11-2020

• Eğitim ve çalışma ortamları, fiziksel mesafe kuralları gözetilerek düzenlenmiş, her alanda maksimum kaç kişi

bulunabileceği belirlenmiş ve işaretlemeler yapılmıştır.

09-11-2020

• Öğrencileri bilgilendirmek amaçlı covid-19 ile ilgili tüm kural ve bilgiler okul kapılarına, koridor ve tuvaletlerine asılmıştır.
09-11-2020

• Ortak kullanım alanlarındaki koltuk ve sandalye kullanımlarında metre sosyal mesafe tedbirlerine uygun düzen alınmıştır.