Personel Tahliye Tatbikatı

Ülkemiz deprem kuşağında. Deprem anında ne yapacağımızı bilmek, olası zararları büyük ölçüde engelleyecektir.

Okullarda düzenlenen tatbikatların asıl amacı, öğrenci ve tüm okul kadrosunu, olası bir deprem veya yangın felaketine karşı bilinçlendirmek, yapılması gerekenler konusunda onları eğitmektir.

Bu amaç doğrultusunda tatbikatlar gerçeğin kopyaları olarak, gerçeğe olabildiğince benzer halde uygulanır. Okulumuzda da bu tatbikatlardan birini gerçekleştirdik.

Öğrenciler temsili deprem senaryosu kapsamında deprem süresini belirten zilin çalması ile birlikte yaşam üçgenini oluşturup çök-kapan-korun konumunu aldı.

06-03-2021

İkinci zilin çalması ile birlikte öğrenciler müdür yardımcılarının ve öğretmenlerinin yönetiminde hiçbir kargaşaya yer vermeden kontrollü bir biçimde okulu çok kısa bir sürede boşalttı.

06-03-2021

Öğretmenlerimiz toplanma bölgesinde toplanan öğrencilerimizin yoklamasını alıp ilgili müdür yardımcılarına teslim etti.

Okul bahçesindeki güvenli alanda toplanan öğrencilere, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi.